Aušanas tehnikas pamatu apguve izmantojot dabas materiālus mājturībā un tehnoloģijās 6. klasē - Liepiņa, Zeltīte (Latvijas Universitāte, 2008)
Diplomdarbā apskatīta problēma, kas saistīta ar skolēnu motivācijas veidošanās procesu mājturībā un tehnoloģijās I. Kā risinājumu autore izvēlējās izmantot darbu ar dabas materiāliem. Diplomdarba mērķis - izvērtēt iespējas aktualizēt aušanas tehnikas apgūšanu 6.klasē izmantojot dabas materiālus. Diplomdarbs sastāv no četrām nodaļām. Tajās apskatīti pedagoģiski, psiholoģiskie tēmas aspekti, saturs un tā realizācijas gaita, rezultāti, secinājumi. Izmēģinājuma materiālu analīze, dod iespēju secināt, ka izmantojot dabas materiālus ir iespējams aktualizēt aušanas tehniku, radot skolēnos interesi un ceļot motivāciju. Diplomdarbam ir pievienoti pielikumi, kuros atrodami autores izveidotās anketas un aptaujas materiāli, fotogrāfijas, kas ataino skolēnu darba procesu un darba rezultātu. Atslēgvārdi: aušana, dabas materiāli, estētika

There is a problem related with a development of pupils’ motivation in the housekeeping and technologies I with which the author deals in the diploma paper. The author chooses a work with natural materials as a solution for mentioned problem. The aim of diploma paper – to analyse the possibilities to activate a learning of weaving using the natural materials in the 6th form. The diploma paper consists of four chapters. There are insights into pedagogical and psychological aspects of the theme, content and its realizations steps, results and conclusions in the diploma paper. It is possible to infer from the analysis of experimental work that it is potential to activate the weaving using natural materials, to awake an interest in it and encourage motivation of pupils. There is questionnaire made by the author and the pictures with pupils’ handiworks in the appendixes of the diploma paper. Keywords: a weaving, the aesthetics, the natural materials.
Acquisition of the weaving foundations using the nature materials in Grade 6 at home economics and techologies lessons
Keywords: Pedagoģija