Marokāņu stila transformācijas Eiropas interjeros - Guļevska, Gita (Latvijas Universitāte, 2011)
Diplomdarbs veltīts tēmai par marokāņu stila transformācijām Eiropas interjeros. Diplomdarba mērķis ir noskaidrot, kā marokāņu stila elementi tiek izmantoti mūsdienu Eiropas izklaides telpu interjeros, kā arī radīt marokāņu stilistikai atbilstošu naktskluba/ bāra interjera projektu. Teorētiskajā daļā veikta izmantojamās literatūras izpēte par Marokas kultūru, vēsturi, arhitektūru un interjera elementiem. Pētījuma daļā veikta dizaina paraugu atlase un analīze, kā arī novērojumu veikšana Latvijas izklaides telpā. Pētījuma rezultātā noskaidrota atbilde uz pētījuma jautājumu – marokāņu stila elementi Eiropas izklaides interjeros tiek izmantoti gan autentiskā, gan interpretētā veidā. Radošajā darbā balstoties uz teorētiskās daļas secinājumiem tika izstrādāts marokāņu stilistikai atbilstošs nakts kluba/ bāra interjera projekts. Atslēgvārdi: marokāņu interjers, stila transformācijas, Eiropas izklaides telpa, projektēšana.

The bachelor's thesis studies transformations of the Moroccan style in European interiors. The aim of the bachelor's thesis is to clarify what elements of the Moroccan style are being used in interiors of contemporary European entertainment venues. It is also to create a nightclub/bar interior project in accordance with the Moroccan style. The theoretical section of the thesis explores appropriate literature about Moroccan culture, history, architecture and interior elements. The scientific section of the thesis selects and analyzes, as well as observes, design examples found in Latvian entertainment venues. The research concludes the question posed at the beginning of the thesis -- in European entertainment venues, elements of the Moroccan style are being used both directly and approximately. The creative section shows a nightclub/bar interior project in the Moroccan style, as based on the conclusions in the theoretical section. Keywords: Moroccan interior, style transformations, European entertainment venues, designing.
The transformations of the Moroccan style in European interiors
Keywords: Mākslas zinātne