Lēmumu pieņemšanas ierobežojumi valsts amatpersonām - Kalniņa, Katrīna (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba mērķis ir identificēt normu problēmas, analizējot gan likuma „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” 11. pantā noteiktos ierobežojumus, gan apskatot atsevišķu valsts amatpersonu ierobežojumu regulējumu speciālajos likumos, kā arī sniegt risinājumu. Darbā apskatīts interešu konflikta jēdziens un citu valstu regulējums, veikta Latvijas regulējuma analīze attiecībā uz lēmumu pieņemšanas ierobežojumiem valsts amatpersonām, minot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja praksi. Balstoties uz šajās nodaļās analizēto, tiek secināts, ka atsevišķos speciālajos likumos tiek paplašināts ar valsts amatpersonu saistīto personu loks. Darba ietvaros autore izsaka viedokli, ka nepastāv skaidra izpratne par jēdziena „personiskās intereses” saturu, kā arī nav skaidras valsts amatpersonas un tās radinieku interešu robežas.

The aim of the Master’s thesis is to identify problems of legal regulations by analysing restrictions of the article 11 of Law on Prevention of Conflict of Interest in Activities of Public Officials and other special rules as well as to give a solution. In the thesis the Author describes concept of the conflict of interest and framework of other nations, analyses legal order regarding decision-making restrictions of public officials of the state of Latvia by mentioning cases of The Corruption Prevention and Combating Bureau (KNAB). On the basis of the analysis performed in these chapters the Author concludes that in separate special laws there is extended circle of connected persons of public officials. The Author expresses opinion that there is no clear understanding of the concept of personal interest as well as there are no clear borders of the interest of public official and it’s connected persons.
Decision making restrictions of public officials
Keywords: Juridiskā zinātne; interešu konflikts; valsts amatpersona; lēmumu pieņemšanas ierobežojumi; Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs; publiskās tiesības