Sadarbība ar datoru caur tīmekļa kameru - Meņšikovs, Kirils (Latvijas Universitāte, 2007)
Izmantojot tīmekļa kameru, cilvēka seja tiek ierakstīta reālā laikā. Personas segmentācijas un atpazīšanas algoritmi analizē attēlu un nosaka lietotāja sejas, degunu un acu pozīciju. Reālā laikā analizējamā acu pozīcija veiks peles kursora lomu lietotāja monitorā.

Using a web camera, a human face recoded in real time. Face segmentation and recognition algorithms analyze the image and define a position of the face, an eye and a nose of the user. Analyzed in real time position of eyes and nose plays a role of the mouse cursor on the user monitor.
Co-operation with computer through the web camera
Keywords: Datorzinātne