Jaunas darba stacijas uzstādīšana un konfigurācija. - Linge, Edgars (Latvijas Universitāte, 2010)
Kvalifikācijas darbā „Jaunas darbstacijas uzstādīšana un konfigurācija” tiek izpētītas galvenās datorsistēmu un datortīklu administrēšanas problēmas, ar kurām bija iespēja sastapties studiju prakses laikā. Darbā minētās un pētītās problēmas vairāk saistītas ar maziem vai nelieliem uzņēmumiem. Darba teorētiskajā daļā tiek izklāstītas galvenās problēmas, ar kurām bija iespēja sastapties studiju prakses laikā. Tiek apskatīta teorētiskā informācija par Microsoft Windows XP Professional, vispārīgā informācija par Aktīvo direktoriju, kā arī jaunās paaudzes Microsoft Windows 7 operētājsistēmas raksturojums un, visbeidzot, tiek apskatīti drošības jautājumi uzņēmuma datortīklā. Darba praktiskajā daļā tiek risinātas šī brīža problēmas, saistībā ar Microsoft Windows XP Professional konfigurāciju, lietotāju kontu administrēšanu aktīvajā direktorijā, kā arī informācijas drošības praktiskie risinājumi. Darba noslēgumā tiek sniegti secinājumi.

This work „Installation of new workstations and configuration” describes major computer systems and computer network administration problems, which encountered during the practice study. The paper studied the problem more related to small companies. Work theoretical part will set out the main problems learned during the practice. Theoretical information on the Microsoft Windows XP Professional, general information on Active Directory. As well as the new generation of Microsoft's Windows 7 operating system characteristics, and finally the main security issues, that are addressed in the company's computer network. The Practical part analyses current problems with Microsoft Windows XP Professional configuration, user accounts in Active Directory administration, as well as practical information security solutions.
NeW workstatione installation and configuratione.
Keywords: Datorzinātne