Virtuālās realitātes spēle “VHOUSE” - Kupča, Undīne Katrīna (Latvijas Universitāte, 2022)
Kvalifikācijas darbā ir aprakstīta Android operētājsistēmas virtuālās realitātes spēles izstrāde un tās prasību specifikācija. Lietotne izstrādāta C# programmēšanas valodā, izmantojot Unity starp platformu spēļu dzinēju. Lietotne funkcionē kā leļļu mājas simulators. Lietotājam spēlē ir pieejamas vairākas interaktīvas funkcijas. Lietotājs, pievienojot spēles ainai mājas kontrolierus un istabas, var būvēt spēles ainā mājas, pievienojot istabas mājas kontrolieriem. Lietotājs var dekorēt istabas un apkārtni ar dažādiem mēbeļu veidiem. Kā arī lietotājs var pievienot spēles ainai rotaļlietas ar kurām var spēlēties paša izveidotajā virtuālajā leļļu mājā. Lietotājs spēles progresu var saglabāt un turpināt vai dzēst. Lietotne sastāv no pieciem moduļiem – spēles pārvaldes, spēlētāja kontroles, plaukstas izvēlnes, spēles stadijas izvēlnes un objektu pārvaldības.

The qualification work describes the development and requirement specification of a virtual reality game that is developed for an Android operating system by using C# programming language and Unity cross-platform game engine. The application functions as a dollhouse simulator. The user can do multiple interactive functions in the game, they can build houses by adding new home controllers and attaching rooms to them in the game scene. Decorate the rooms and the environment with different kinds of furniture. It is possible to also add toys and play with them in the virtual dollhouse that the user has created. The user can also save the progress of the game and continue or delete it later. The application consists of five modules – game manager, player controller, wrist menu, game state menu and object controller.
Virtual reality game “VHOUSE”
Keywords: Datorzinātne; Oculus Quest 2; Android; Unity; virtuālās realitātes spēle; leļļu mājas simulators