Uzņēmuma finanšu analīze - Gudovska, Jevgeņija (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba nosaukums ir „Uzņēmuma finanšu analīze”. Darba mērķis ir izpētot finanšu analīzes teorētiskos aspektus, kā arī novērtējot uzņēmuma finansiālo stāvokli, rezultātā izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus AS „Olainfarm” finanšu stāvokļa uzlabošanai. Pētījuma perioda laika posms no 2004. – 2007. gadam. Autore secināja, ka AS “Olainfarm” finansiālā darbība ir veiksmīga, par to liecina arī veiktā finanšu analīze. Finanšu analīzes rezultāti pārsvarā, liecina par uzņēmuma finansiālās darbības efektivitāti un augšupeju. Autores galvenais priekšlikums un pastiprināti kontrolēt pārdošanas izmaksas un izlietotie naudas līdzekļi atmaksāsies nākotnē. Bakalaura darba apjoms ir 65 lappuses, tas sastāv no 3 daļām un 3 pielikumiem Darba ir izmantotas 21 tabulas, 22 formulas.

The purpose of the thesis is to perform AS “Olainfarm” financial analysis. The purpose of work - to research theoretical aspects of the financial analysis, and also to estimate a financial position of the enterprise as a result of which to draw conclusions and to develop offers for improvement of a financial position the "Olainfarm" company. The period of research was from 2004 to 2008. The author has drawn a conclusion, that financial action AS “Olainfarm” is successful, the executed financial analysis testifies to this also. Results of the financial analysis in general, testify to efficiency of financial action of the enterprise and rise. Volume of work of the bachelor 65 Pages, consists of 3 parts and 3 appendix. In work 21 tables, 22 formulas are used.
The company's financial analysis
Keywords: Ekonomika