Ārtelpas gaismas piesārņojums Ogres pilsētā - Romanova, Inga (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darba nosaukums ir “Ārtelpas gaismas piesārņojums Ogres pilsētā”. Darba mērķis ir novērtēt antropogēni radītā gaismas piesārņojuma līmeni un traucējumus Ogrē pilsētas ārtelpā. Maģistra darbs sastāv no četrām nodaļām. Pirmajā nodaļā teorētiskais apskats, kurā tiek apskatīti gaismas piesārņojuma veidi, avoti un ietekmes. Otrajā nodaļā aprakstīta pētījumā izvēlētā teritorija un izmantotas metodes. Trešā nodaļa ietver iegūto rezultātu aprakstu, mērījuma rezultātu analīzi un socioloģiskās aptaujas rezultātus. Ceturtā nodaļā tiek veikta pētījuma rezultātu analīze. Darbs tiek papildināts ar 55 attēliem, 6 tabulām un 3 pielikumiem.

Master`s thesis entitled “Outdoor light pollution in the city of Orge”. The aim is to assess the human - caused light pollution levels and disturbances in municipality of Ogre. Master`s thesis includes four sections. In the first chapter the teoretical overview, which is discussed in light pollution types and sources of influence. The second chapter describes the study chosen area and used methods. The third chapter contains a description of the results obtained, test result analysis and sociological surveys results. The fourt chapter is a study carried out analysis of the results. The work ir supplemented with 55 pictures, 6 tables and 3 appendices. Keywords - Luminaries, intensity, Ogre, lighting.
Outdoor light pollution in the city of Ogre
Keywords: Vides zinātne; Gaismekļi; Intensitāte; Ogre; apgaismojums