Matemātiskā loģika: netradicionāla pieeja ķīmijas uzdevumu risināšanā - Bisenieks, Jānis (Latvijas Universitāte, 2007)
Matemātiskā loģika: netradicionāla pieeja ķīmijas uzdevumu risināšanā. Bisenieks J., zinātniskais vadītājs Meija J., Ph.D. Bakalaura darbs, 57 lappuses, 2 attēli, 1 tabula, 13 literatūras avoti, 3 pielikumi. Latviešu valodā. UZDEVUMU RISINĀŠANA, MATEMĀTISKĀ LOĢIKA, MATEMĀTIKAS ŠARMS, ALGORITMI, VISPĀRĪGĀ FORMULA, VISPĀRĪGAIS VIENĀDOJUMS, NEVIENĀDĪBAS. Darbā parādīts, kā matemātikas ieviešana ķīmijas problēmu risināšanas procesā palīdz radīt jaunus algoritmus specifisku problēmu risināšanai. Sniegtajos paraugproblēmu atrisinājumos izpētītas iespējas, ko sniedz nevienādību un to sistēmu, Diofanta vienādojumu un kortežu pielietojums un ķīmijas problēmās iespējamo [at]risinājumu diskrētās dabas principa izmantošana. Demonstrēts matemātikas šarma skaistums un spēks, kas dažos tā aspektos pat nodrošina iespēju jaunai problēmu risināšanas pieejai.

Mathematical logic: untraditional approaches in chemistry problem solving. Bisenieks J., supervisor Meija J., Ph.D. Bachelor’s thesis, 57 pages, 2 figures, 1 table, 13 literature references, 3 appendices. In Latvian. PROBLEM SOLVING, KVANTITATIVE APROACH, MATHEMATICAL LOGIC, MATHEMATICAL CHARM, ALGORITHMS, GENERAL FORMULA, GENERAL EQUATION, INEQUALITIES. Involving mathematics into the chemistry problems solving process allows create new algorithms for the specific problems, therefore enhancing problem-solving skills. The implementation of inequalities, Diophantine equations, corteges and the benefits from the discrete nature of possible answers in chemistry problems are explored in the example problems. The beauty of mathematical charm is demonstrated in several of its aspects providing an introduction to novel problem-solving approaches.
Mathematical logic: untraditional approaches in chemistry problem solving
Keywords: Ķīmija