3-4 gadīgu bērnu valodas attīstības veicināšana pirmsskolā - Kunceviča, Marta (Latvijas Universitāte, 2021)
Kvalifikācijas darbs- 3-4 gadīgu bērnu valodas attīstības veicināšana pirmsskolā. Darba autors – Marta Kunceviča Darba zinātniskā vadītāja – Ieva Margeviča-Grinberga Pētījuma mērķis – pētīt 3-4 gadīgu bērnu valodas attīstības veicināšanu pirmsskolā Pētījuma uzdevumi: 1. analizēt pedagoģisko, psiholoģisko un zinātnisko literatūru par valodas attīstības veicināšanu 3-4. gadīgiem bērniem; 2. raksturot valodas attīstību 3-4 gadīgiem bērniem; 3. organizēt pētījumu un pamatot metožu izvēli; 4. apkopot un analizēt iegūtos datus. Kvalifikācijas darba apjoms- 40.lpp, 3 nodaļas un 7 apakšnodaļām, secinājumiem, ieteikumiem un literatūras avotu saraksts. Darbs sastāv no: ievada, 3 daļām, 7 apakšnodaļām, secinājumiem, literatūras avotu saraksta, Teorētiskā daļa-zinātnisko, literāro un pētniecisko darbu analīze Empīriskā daļa-empīriskās metodes pētījuma mērķis bija pārbaudīt teorētiskās atziņas par trīs līdz četru gadīgu bērnu valodas attīstības veicināšanu pirmsskolā un pārbaudīt izvirzīto hipotēzi: trīs līdz četru gadīgu bērnu valodas attīstības veicināšana būs veiksmīgāka, ja pedagogs iesaistīs un ieinteresēs bērnus dažādās rotaļās, kurās iesaistīta runa. Atslēgas vārdi: valoda, valodas attīstība, valodas attīstības veicināšana, trīs līdz četri gadi.

Qualification work-promotion of language development of 3-4 year old children in preschool Author of work-Marta Kunceviča Supervisor of the scientific work-Ieva Margeviča-Grinberga Aim of the research-To study the promotion of language development of 3-4 year old children in preschool Research tasks: 1.analyze pedagogical, psychological and scientific literature on the promotion of language development of 3-4 year old children. 2.To characterize language development in 3-4 year old children 3.Organize research and justify the choice of methods 4.Collect and analyze the obtained data Scope of qualification work- 40 pages, 3 chapters and 7 subsections, conclusions, recommendations and list of references. Work consists of: introduction, 3 chapters, 7 subsections, conclusions and list of literature sources. Theoretical part- analysis of scientific, literary and research works Empirical part- Empirical research method was to test the theoretical knowledge about the language development of three to four year olds in preschool and to test the hypothesis: three to four year olds language development will be more successful if the teacher involves and engages children in various play games. Keywords: language, language development, language development promotion, three to four year olds
Promoting of language development of 3-4 year old children in preschool
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; Valoda; Valodas attīstība; Valodas attīstības veicināšana; trīs līdz četri gadi