UZŅĒMUMA SIA “PROOF IT” FINANŠU STĀVOKĻA ANALĪZE - Kalniņa, Madara (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir “Uzņēmuma SIA “Proof IT” finanšu stāvokļa analīze”. Bakalaura darba mērķis ir veikt uzņēmuma SIA “Proof IT” finanšu stāvokļa analīzi. Izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma SIA “Proof IT” finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Informāciju tehnoloģiju un komunikāciju nozare ir visstraujāk augošā tautsaimniecības nozare Latvijā, kas sniedz būtisku pienesumu Latvijas iekšzemes kopproduktam un sniedz plašas darba iespējas. Autore izvēlējusies bakalaura darba ietvaros pētīt un par piemēru ņemt uzņēmumu SIA “Proof IT”, kas informāciju tehnoloģiju nozarē darbojas vairāk kā 10 gadus. Pirmajā daļā apkopoti teorētiskie finanšu analīzes aspekti. Otrā daļa veidota kā konkurējošu uzņēmumu salīdzinājums. Trešajā nodaļā tiek atspoguļots uzņēmuma SIA “Proof IT” un informācijas tehnoloģiju nozares salīdzinājums pēc atbilstošajiem rādītājiem. Pēc analīzes veikšanas autore sniedz secinājumus un priekšlikumus uzņēmuma SIA “Proof IT”darbības attīstībai. Darba gaitā izmantoti 26 resursi. Darba apjoms ir 68 lappuses un 18 pielikumi, tajā iekļauti 24 attēli, 9 tabulas un 18 formulas.

The name of the Bachelor’s thesis is “Financial analysis of Proof IT company”. The aim of the bachelor’s thesis is to make the financial analysis of Proof IT and then give recomendations for Proof IT improvement. Information and communications technology industry is one of the fastest growing sector of the economics of Latvia. It’s important for Latvian gross domestic product raise and provides great opportunities for job. The author has chosen to analyse one company from the industry. The company Proof IT works in industry more than 10 years. First part has been made as theoretical literature summary. The second part - as a competing company comparison. Third part has been made as company Proof IT and information technology sector comparison. Based on made analysis the author draws conclusions and give recomendations for Proof IT development. The Bachelor’s thesis applied 26 sources. The Bachelor’s thesis extent 68 Pages and 18 supplements. It includes 24 pictures, 9 tabels and 18 formulas.
Financial analysis of Proof IT company
Keywords: Ekonomika; Analīze; Finanses; Salīdzinājums; Uzņēmums; Darbība