5-6 gadīgu bērnu ģeometrijas apguves veicināšana rotaļnodarbībās pirmsskolā - Lode, Anna Estere (Latvijas Universitāte, 2022)
Darbu izstrādāja Anna Estere Lode Darba mērķis ir Pētīt 5-6 gadīgu bērnu ģeometrijas apguves veicināšanu rotaļnodarbībās pirmsskolā un apkopot ieteikumus 5-6 gadīgu bērnu ģeometrijas apguves veicināšanai rotaļnodarbībās pirmsskolā. Rotaļnodarbība ir mācību process pirmsskolā, kurš notiek nepārtraukti. Agrīna ģeometrijas apguve ir atslēga uz veiksmīgu matemātikas apguvi skolā. Ģeometrija palīdz attīstīt loģisko domāšanu un telpisko domāšanu, veidojot kluču konstrukcijas tiek nodarbinātas abas smadzeņu puslodes Darba pētījumā tiek apskatīta ģeometrijas apguve Latvijas pirmsskolās – kādas metodes tiek izmantotas, kā tiek iekārtota vide un apguves līmeņi Tiek ieteiktas dažādas metodes un ideju apkopojums Atslēgas vārdi: Rotaļnodarbība, ģeometrijas apguve, pirmsskola, mācību metodes Darba lapaspušu skaits – 37 lpp. Darbā ietilpst: 9 attēli, 3 tabulas, 32 bibliogrāfiskā saraksta vienības un 5 pielikumi

Work was written by Anna Estere Lode The aim of this work is to learn how to promote geometry learning for 5–6-year old's in pre-school through play sessions and to summarize ideas ho to promote geometry learning for 5-6 year old's in pre-school through play sessions. Playing is a learning process in preschool that is ongoing continuously. Early mastering of geometry is the key to a successful mastering of math at school. Geometry helps develop logical thinking and spatial thinking by employing both hemispheres of the brain when building blocks Work study looks at the acquisition of geometry in Latvia's preschool – what methods are used, how the environment and learning levels are organized – various methods and ideas are recommended Keywords: Play-session, Geometry, preschool, learning methods. Pages in the work are 37. There is 9 pictures, 3 tables, 32 bibliography units and 5 attachments.
Promoting geometry learning for 5-6 year old's in pre-school trough play sessions
Keywords: Skolas pedagoģija; Rotaļnodarbība; Ģeometrijas apguve; Pirmsskola; Mācību metodes