Augu valsts elementu iespējas interjera dizainā - Lapiņa, Alise (Latvijas Universitāte, 2015)
Diplomdarbā "Augu valsts elementu iespējas interjera dizainā" tiek apskatīti augu valsts elementu risinājumi vēsturiskā un mūsdienu interjerā, izpētītas augu valsts elementu iespējas un nosacījumi interjera dizainā, kā arī aplūkotas augu valsts elementu risinājumu iespējas interjeros Latvijā un pasaulē. Empīriskajā daļā tiek analizēti augu valsts elementu konstruktīvie risinājumi, to funkcija, telpiskā nozīme un psiho-emocionālā iedarbība konkrētā sabiedriskā interjerā. Radošajā daļā tiek izstrādāts interjera dizaina projekts kafejnīcai, izmantojot augu valsts elementu risinājumus. Darbs sastāv no trīs nodaļām: pirmajā nodaļā tiek aplūkoti augu valsts elementu risinājumi vēsturiskā un mūsdienu interjerā, otrajā nodaļā tiek pētīti augu valsts elementu inženiertehniskie nosacījumi un psiho-emocionālā un fizioloģiskā ietekme uz cilvēku, trešajā nodaļā analizēti sabiedriskie interjeri, balstoties uz teorētiskajiem materiāliem.

The diploma paper „Use of elements of plants in interior design” offers an insight into solutions of elements of plants in historical and contemporary interior design, a vision of possibilities and conditions of greenery in interior design, and also addresses solutions of elements of plants in interiors design in Latvia and rest of the world. Empirical part of the paper analyzes constructive solutions for elements of greenery, their function, the meaning of the location in area andpsycho-emotional aspects of plants in a public space. The creative part of the paper consists of a fully developed project for a cafe using elements of plants. The paper consists of parts: the first part gives an insight into solutions of elements of plants in historical and contemporary interior design, the second part explains engineering conditions and psycho-emotional and physiological effect on human being, the third and final part consists of an analysis of public spaces based on the papers theoretical information.
Use of elements of plants in interior design
Keywords: Mākslas zinātne; interjera dizains; augu valsts elementi; sabiedriskais interjers