Kara reprezentācijas Čanga-reja Lī romānā „Pakļautais” - Čirkste, Paula (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba mērķis bija analizēt kara reprezentācijas Čanga Reja Lī romānā “Pakļautais”. Darba empīriskais pētījums ir veltīts kara reprezentācijai, kas ir attēlota ar romāna trīs galvenajiem varoņiem, kā arī Lī kara attēlojumam kā pastāvīgai daļai no vēstures. Darba teorētiskais pētījums apraksta Amerikāņu kara romāna žanru, sniedz pārskatu par mūsdienu Āzijas amerikāņu literatūras lomu un galvenajām tēmām, koncentrējoties uz dažiem autoriem, un priekšstatu par Korejas karu kā aizmirsto vai nezināmo karu. Bakalaura darba izpētē izmantots kvalitatīvā pētniecības metode – rūpīga teksta lasīšana. Kara reprezentācijas analīze atklāja, ka “Pakļautais” atšķiras no standarta postmodernisma Amerikas kara romāna.

The aim of the present Bachelor thesis was to analyse the representation of war in Chang-rae Lee’s novel The Surrendered. The empirical research of the thesis focuses on war representation through the three main characters of the novel and Lee’s portrayal of war as a recurring feature in the history. The theoretical research presents the description of the genre of American war novel, an overview on the role and general themes of contemporary Asian American literature, focusing on a few prominent authors, and the perception of the Korean War as the forgotten or unknown war. The research method applied in the present thesis is qualitative research – close textual reading. The analysis of war representation in The Surrendered revealed that it occasionally deviates from the general conventions of postmodern American war novel.
Representation of War in Chang9 -rae Lee’s Novel The Surrendered
Keywords: Valodniecība; kara reprezentācija (war representation); Amerikas kara romāns (American war novel); vēstures romāns (historical novel); Āzijas amerikāņu literatūra (Asian American literature); Korejas karš (the Korean War)