Rotaļa – fiziskās attīstības veicinātāja 4 – 5 gadus veciem bērniem - Upīte, Olita (Latvijas Universitāte, 2008)
Nosaukums: Rotaļa- 4-5 gadus vecu bērnu fiziskajā attīstībā. Autora vārds, uzvārds: Olita Upīte Zinātniskais vadītājs: Dr.ped.; profesore E.Černova Diplomdarbu veido ievads, 2 daļas ( teorētiskā un praktiskā ). Darba apjoms 78.lpp. Pētījuma mērķis: Pētīt 4-5 gadīgu bērnu fizisko attīstību veicinošus apstākļus. Pētījuma praktiskajā daļā secinu: Radoši rotaļājoties, var ieinteresēt 4-5 gadus vecus bērnus aktīvi darboties sporta nodarbībās, veicinot bērnu fizisko, psihisko īpašību attīstību un ES veidošanos. Pētījuma hipotēze: Speciāli atlasītas un organizētas rotaļas veicina 4-5 gadus vecu bērnu fizisko attīstību. Pētījuma laiks: 2006./ 2007. mācību gads. Pētījuma bāze: Jēkabpils rajona Viesītes pilsētas PII „Zīlīte” 20 ( 4-5 gadus veci ) grupas bērni. Meitenes-10, zēni-10, sporta skolotāja, grupas pedagogi-2 un bērnu vecāki.

The title: Game- the promoter of physical development (for children at the age of 4-5). Author: Olita Upīte Adviser: Dr.ped.; professor E.Černova The diploma paper consists of two chapters- theoretical and practical. The amount of the paper is 78 pages. The aim of the paper: to investigate the circumstances what promote physical development of 4-5 years old children. The following conclusion is done in the practical part: It is possible to interest 4-5 years old children to be occupied in sports lessons while playing creatively. The development of children’s physical, psychical qualities and their ego were promoted in this way. Hypothesis of the research: Specially selected and organized games promote physical development of children at the age of 4-5. Time of the research: School year 2006/2007 Basis of the research: 20 children (10 girls, 10 boys) at the age of 4-5 of Viesite Preschool Institution “Zīlīte”, sports teacher, 2 group pedagogues and children’s parents.
Game – the promoter of physical development for children at the age of 4 – 5
Keywords: Pedagoģija