Personāla atlases metožu analīze un salīdzināšana SIA “Coca-Cola HBC Latvia”. - Veigurs, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2018)
Kvalifikācijas darba temats: Personāla atlases metožu analīze un salīdzināšana organizācijā SIA "COCA-COLA HBC LATVIA" Darba autors: Kaspars Veigurs Darba vadītājs: Mg.oec. Jānis Bisenieks Kvalifikācijas darba mērķis ir balstoties uz SIA "COCA-COLA HBC LATVIA" personāla atlases metožu analīzi un salīdzināšanu, izstrādāt priekšlikumus personāla atlases pilnveidošanai uzņēmumā. Kvalifikācijas darba uzdevumi: 1. Raksturot Latvijas darba tirgu. 2. Analizēt teorētisko literatūru par personāla meklēšanas, atlases procesus. 3. Raksturot SIA "COCA-COLA HBC LATVIA" un Personāldaļas darbību. 4. Veikt praktisku pētījumu SIA "COCA-COLA HBC LATVIA" izmantojot anketēšanas metodi un apkopojot iegūtos datus. 5. Analizēt, interpretēt iegūtos datus. 6. Izstrādāt priekšlikums personāla meklēšanas un atlases procesa pilnveidošanai SIA "COCA-COLA HBC LATVIA" Pētījuma priekšmets: SIA “Coca-Cola HBC Latvia" Personāla atlase Pētījuma objekts: SIA “Coca-Cola HBC Latvia" Pētījuma hipotēze: Nepieciešamība strikti ievērot iekšējās darbinieku atlases procedūras uzņēmumā SIA "COCA-COLA HBC LATVIA" sarežģī personāla meklēšanas un atlases procesu un samazina uzņēmuma konkurētspēju kvalificēta personāla atlasē. Kvalifikācijas prakses darbs sastāv no ievada, 5 nodaļām, secinājumiem, priekšlikumiem, un pielikumiem. Kvalifikācijas darba apjoms: 47 lappuses, kurās ietverti 9 attēli, 5 tabulas, 10 pielikumi un izmantoti 23 literatūras avoti.

The topic of the qualification work: The analysis and comparison of personnel selection methods in the organization “COCA – COLA HBC LATVIA” LTD. Author: Kaspars Veigurs Scientific Advisor: Mg.oec. Jānis Bisenieks The aim of the qualification work is to develop proposals for improving the personnel recruitment in the company basing on the analysis and comparison of the recruitment methods of the company „COCA-COLA HBC LATVIA” LTD. Objectives of the qualification work: 1.To describe the Latvian labour market. 2.To analyze the theoretical literature on recruitment, selection processes. 3.To describe the activity of „COCA-COLA HBC LATVIA” LTD and personnel department activity. 4.To perform the practical study of the „COCA-COLA HBC LATVIA” LTD using the questioning method and gathering the resulting data. 5.To analyze and interpret the resulting data. 6.To develop proposals for improving the personnel recruitment process in the „ COCA-COLA HBC LATVIA” LTD. The subject of the research: Personnel recruitment of the „COCA-COLA HBC LATVIA” LTD. The object of the research: „COCA-COLA HBC LATVIA” LTD The hypothesis of the research: The need to follow strictly the internal recruitment procedures in the „COCA-COLA HBC LATVIA” LTD, to complicate the personnel recruitment process and to reduce the company's competitiveness in the selection of qualified personnel. The qualification work consists of the introduction, fifth chapters, conclusions, proposals and attachments. The practice qualification paper contains 47 pages, 9pictures, 5 tables, 10 appendices and 23 bibliography sources.
The analysis and comparison of personnel recruitment methods in the organization “COCA – COLA HBC LATVIA” LTD.
Keywords: Sabiedrības vadība; analīze; salīdzināšana; pētīt; anketēšana