Covid-19 ietekme uz Baltijas valstu ekonomiku - Progļada, Jeļizaveta (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma ir “Covid-19 ietekme uz Baltijas valstu ekonomiku”. Covid-19 izraisītā krīze dotajā brīdī ir ļoti aktuāla problēma, kas nopietni ietekmēja katra valsts ekonomikas stāvokli, palielināja bezdarbu, samazināja daudzu cilvēku ienākumus, būtiski ietekmēja valsts dažu nozaru darbību, kā arī samazināja ārējo tirdzniecību. Darba mērķis bija noskaidrot, kā Covid-19 pandēmija ir ietekmējusi Baltijas valstu ekonomiku un noteikt kādas sakarības pastāv starp Covid-19 izplatību katrā valstī un tā ekonomiskajiem radītājiem. Darba autore secina, ka Baltijas valstīm Covid-19 laikā ir bijuši diezgan labi rādītāji un situācija ar vīrusu bija līdzīga, taču Latvija atpaliek no Baltijas kaimiņiem, bet Lietuvas ekonomika daudzās nozarēs ir paradījusi sevi noturīgāka. Sakarības starp Covid-19 izplatību un ekonomiskajiem radītājiem varēja noverot, tomēr tikai tās vispārēju situācijas attēlu, jo katrā valstī var būt atšķirīgi ietekmes faktori. Atslēgvārdi: Covid-19, pandēmija, ietekme, Baltijas valstis.

The topic of the bachelor's thesis is "The impact of Covid-19 on the economy of the Baltic countries." The crisis caused by Covid-19 is now a very urgent problem, which has seriously affected the economic situation of every country, increased unemployment, lowered the income of many people, significantly affected some industries of the country, and reduced foreign trade. The aim of the work was to find out how the Covid-19 pandemic has affected the economies of the Baltic States and what relationships exist between the prevalence of Covid-19 in each country and its economic determinants. The author concludes that the Baltic countries have done well during Covid-19 and the situation with the virus was similar, but Latvia is lagging behind its Baltic neighbors, and the Lithuanian economy has proven to be more resilient in many sectors. The relationship between the prevalence of Covid-19 and economic performance could be observed, but only in its overall picture, since there may be different influencing factors in each country. Key words: Covid-19, pandemic, impact, Baltic countries.
The impact of Covid-19 on the economy of the Baltic countries
Keywords: Ekonomika; Covid-19; pandēmija; ietekme; Baltijas valstis