Agroresursu un ekonomikas institūta saimnieciskās darbības analīze un produktu noieta veicināšana. - Maizīte, Dace (Latvijas Universitāte, 2018)
Agroresursu un ekonomikas institūts ir reorganizācijas rezultāts, konsolidējot divus institūtus ar specializāciju selekcijas un laukkopības pētījumu jomā un pievienojot institūtu, kurš specializējies starpnozaru pētījumos ekonomikā, t.sk. bioekonomikā. Tādējādi ir samazināta līdzšinējā sadrumstalotība laukaugu selekcijas pētījumos Latvijā, turpmāk tos attīstot AREI, kā vienīgajā pētniecības centrā Latvijā. Darba nosaukums ir “Agroresursu un ekonomikas institūta saimnieciskās darbības analīze un produktu noieta veicināšana”. Darba autore Dace Maizīte. Darba mērķis ir izpētīt saimnieciskās darbības efektivitāti, analizēt AREI darbību un vidi, kurā uzņēmums darbojas, kā arī noteikt tālāko pasākumu kopumu produktu noieta veicināšanai. Darba gaitā tika analizēta lauksaimniecības nozare Latvijā un AREI PPC saražotie un pārdotie produkcijas apjomi, kā arī produkcijas kvalitāte pēc noteiktiem kritērijiem. Katru gadu jāveic uzņēmuma saimnieciskās darbības analīze un jāsalīdzina tā ar iepriekšējiem gadiem, lai efektīvāk varētu plānot ražošanu nākamai sezonai. Tāpat arī jāseko līdzi izmaiņām tieši ietekmējošajās nozarēs un subsīdiju piešķiršanai, lai varētu paredzēt pieprasījuma pieaugumu konkrētai sugai. Darba apjoms ir 59 lpp., darbā iekļauti 27 attēli, 6 tabulas un 1 pielikums. Atslēgvārdi: saimnieciskā darbība, noieta veicināšana, mārketinga instrumenti.

The Institute of Agricultural resources and economics is the result of the reorganization, consolidating two institutes with specialization in the field of plant selection and field research and adding institute which specializes in inter-branch economic research, including bioeconomy. Therefore, the current fragmentation in arable breeding research in Latvia has been reduced, further developing the research in AREI, as the only research center in Latvia. The title of the paper is “The Institute of Agricultural resources and economics management approach analysis and promotion of product sales”. The author of the work is Dace Maizite. The aim of the research is to study the efficiency of economic performance, to analyze the work of AREI and environment in which the enterprise operates, and to determine the set of measures for the promotion of the product. During the research, the agricultural sector in Latvia and the volume of manufactured and sold production by AREI PPC were analyzed, as well as the quality of production according to certain criteria. Every year, an analysis of the enterprise economic performance should be made and compared with the previous years in order to plan production more efficiently for the next season. Similarly, changes in the sectors directly affecting and the allocation of subsidies should be followed in order to anticipate an increase in demand for particular species. The volume of the paper is 59 pages, the work includes 27 images, 6 tables and 1 annex. Keywords: economic activity, promotion of sales, marketing tools.
The Institute of Agricultural resources and economics management approach analysis and promotion of product sales.
Keywords: Uzņēmējdarbības vadība; saimnieciskā darbība; noieta veicināšana; mārketinga instrumenti; lauksaimniecība; pārdošana