Reāla laika stereo attēlu korekcija, izmantojot programmējamos loģikas masīvus - Bizuns, Andis (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba mērķis ir veikt lēcas radiālo kropļojumu labošanas un attēlu izlīdzināšanas algoritmu izpēti, kā arī veikt to implementāciju programmējamos loģikas masīvos, kā sastāvdaļu no stereo redzes sistēmas, kas paredzēta attēla dziļuma karšu veidošanai. Autors aprakstīs risinājumu algoritmus un, lai demonstrētu Bakalaura darba ietvaros izvirzītās problēmas iespējamo risinājumu, izmantojot programmējamos loģikas masīvus, darba autors veiks praktiskās daļas izstrādi, kas sastāvēs no lēcas radiālo kropļojumu labošanas un attēlu izlīdzināšanas algoritmu implementācijām VHDL valodā. Darbs sastāv no 55 lappusēm, 18 attēliem, 2 tabulām un 7 pielikumiem. Darbā izmantoti 23 literatūras avoti.

FPGA - based real time rectification of stereo images The aim of this Bachelor Thesis is to investigate a lens barrel distortion and image rectification algorithms so that they can be implemented on Field Programmable Gate Arrays, as part of a stereo vision system for creating depth maps of images. The author describes solution algorithms and, in order to demonstrate the possible solution of the problem raised in the Bachelor Thesis using Field Programmable Gate Arrays, the author of the Thesis develops the practical section consisting of the barrel distortion correction and image rectification algorithms for implementations in VHDL programming language. The Bachelor Thesis consists of 55 pages, 15 images, 2 tables and 7 attachments; It also contains a bibliography of 23 cited references.
FPGA - based real time rectification of stereo images
Keywords: Datorzinātne; FPGA; VHDL; stereo redze; attēlu apstrāde