Komercbanku pasīvi un to nozīme bankas stabilitātes nodrošināšanā - Ļevčuka, Diāna (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba mērķis ir uz Latvijas komercbanku sistēmas datu analīzes pamata izstrādāt priekšlikumus banku pasīvu veidošanai, pastiprinātu uzmanību pievēršot pasīvu lomas pētīšanai bankas stabilitātes nodrošināšanā.Bankas stabilitātes un drošības pakāpes noteikšanas pamatā ir komercbanku pasīvi: piesaistītie noguldījumi, apmaksātais pamatkapitāls, saistības pret kredītiestādēm, uzkrājumi. Komercbanku sistēmas pasīviem ir svarīga loma bankas stabilitātes un drošības nodrošināšanā, jo no tiem ir atkarīga gan bankas spēja resursu pārvaldīšanā, gan iespēja pildīt savas operācijas pilna apmērā, kā arī ir atkarīgs makroekonomiskas situācijas pasliktināšanas faktora ietekmes būtiskums uz bankas stabilitāti. Bakalaura darbs sastāv no 64 lapaspusēm, tas ietver 25 attēli. Darbs ir sadalīts nodaļās, kur tiek pētīti komercbanku pasīvi, riski, kas ir saistīti ar pasīvu operāciju veikšanu, kā arī bankas stabilitāte un pasīvu loma tās nodrošināšanā.Rakstot bakalaura darbu tika izmantota mācību literatūra, publicētā statistiskā informācija, publikācijas laikrakstā un internetā, likumi. Atslēgvārdi: pasīvi, banku stabilitāte, banku riski, reitingi

The aim of this bachelor’s thesis is to create Latvian commercial data analysis system for developing proposals for banks' liabilities, tying essential attention to the passive role in the investigation of the bank's stability. Bank stability and security are based on the degree of commercial liabilities: deposits, paid-in capital, due to credit, savings. Commercial banking system liabilities have an important role in the bank's stability and security, because of which both the bank's ability to resource management and the opportunity to carry out dependent on its operations in full, and also it depend the macroeconomic situation worsening the significance of the bank's stability. The Thesis consists of 64 pages, it contains 25 files. The work is divided into three sections, in which commercial bank liabilities have been studied, risks associated with passive conduct of the operations, as well as bank stability and a passive role in its management. While writing the bachelor's work literature, the published statistics, publications, newspaper and internet law were used. Keywords: liabilities, banking stability, banking risks, the ratings
Liabilities of commercial banks and their accomplishments in quaranteeing of banks stability
Keywords: Ekonomika