Saimnieciskās darbības analīze uzņēmumā SIA „KOLLE BETON” - Vanaga, Kristiāna (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba tēma ir Saimnieciskās darbības analīze uzņēmumā SIA „KOLLE BETON”. SIA „KOLLE BETON” ražo visu marku un veidu rūpniecisko betonu, dažādu veidu un krāsu betona bruģakmeņus, ietvju un ceļu apmales, keramzīta un betona blokus. Maģistra darba mērķis ir, pamatojoties uz apkopoto informāciju, veikt SIA „KOLLE BETON” saimnieciskās darbības analīzi un dot priekšlikumus darbībai nākotnē. Darbs sastāv no ievada, 4 nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Darbā tika veikta SIA „KOLLE BETON” SVID analīze, finanšu analīze un tās salīdzinājums ar konkurentiem, kā arī pēc iegūtajiem rezultātiem izstrādāti secinājumi un priekšlikumi uzņēmuma turpmākai darbībai nākotnē. Darba apjoms ir 98 lpp., kas satur 36 tabulas, 23 attēlus, 35 formulas un 18 pielikumus. Maģistra darbs izstrādāts, pamatojoties uz uzņēmuma gada pārskatiem, literatūras avotiem, publikācijām un interneta resursiem. Atslēgvārdi: saimnieciskās darbības analīze, finanšu analīze, attīstības iespējas, SVID analīze.

The title of the Master Thesis is „Business analysis of company „KOLLE BETON” Ltd”. The company is producing the industrial concrete of all grades and types, the paving blocks of different type and colour, the road and sidewalk curbs, the clay lightweight concrete and concrete blocks. The aim of the study is to perform a business analysis based to carry out "KOLLE BETON" economic activity analysis and make proposals for future action. The Master Thesis consists of an introduction, 4 chapters, conclusions and proposals. The Master Thesis contains a SWOT analysis, financial analysis and the comparison of its results to competitors results, also as well as the results of detailed conclusions and proposals for future action by the company in the future. The Master Thesis consists of 98 pages. The Master Thesis contains 36 tables, 23 figures, 35 formulas and 18 appendices. Keywords: An economic analysis, financial analysis, development opportunities, SWOT analysis.
Business analysis of company KOLLE BETON LTD
Keywords: Ekonomika; Saimnieciskās darbības analīze; finanšu analīze; attīstības iespējas; SVID analīze