Komercdarbību veidi un to analīze. - Dravniece, Renāte (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma ir komercdarbību veidi un to analīze. Mūsdienās Latvijas iedzīvotāji ir ieinteresēti dibināt savus uzņēmumus, lai nopelnītu. Kā rezultātā nonāk pie komercdarbību izvēles. Bakalaura darba mērķis izpētīt pieejamos statistiskos datus par reģistrēto uzņēmumu skaitu katrā no komercdarbībām, kā arī veikt priekšlikumus, kurš no komercdarbības veidiem Latvijā ir vispiemērotākais un kurā nozarē ir visizdevīgāk dibināt uzņēmumu. Darba rezultātā tika apskatīti komercdarbības veidi, kā IK, PS, KS, SIA, tai skaitā mazkapitāla SIA un AS. Tā kā tika noskaidrots, ka SIA ir visizvēlētākais komercdarbības veids Latvijā, tad arī pētījuma daļā tika izpētīts SIA. Tika veikta aptaujāšana, lai noskaidrotu kādu komercdarbības veidu izvēlētos uzņēmuma dibināšanā, kā arī tika intervēti 4 SIA īpašnieki. Darba kopējais apjoms ir 75, tajā ir ievietoti 16 attēli, 4 tabulas un 6 pielikumi.

The bachelor's thesis theme is commercial activities and their analysis. In today's society, the Latvian population is interested in starting their own companies to make a profit, and they are presented with a choice of which type of company to start. The purpose of this bachelor's thesis is to research the available statistical data about registered company counts in each company type and make propositions about which company type is the most suitable in Latvia and in which industry it is the easiest to start a company. In the thesis, research was conducted about company types such as IK, PS, KS, SIA, and also mazkapitala SIA and AS. Additional research was conducted on SIA company type. In the research, a survey was carried out to find out which company type people would choose if they were to start their own company. Four SIA owners were interviewed. The work consists of 75 pages, 16 images, 4 tables and 6 annexes.
Types of commercial activities and their analysis.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Komercdarbības veidi; Sabiedrība ar ierobežotu atbildību; Uzņēmējdarbība; Tirdzniecības nozare