11. Saeimas vēlēšanu rezultātu rāmējumi ziņu portāla "Delfi" publikācijās un lietotāju komentāros - Pozņakovs, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba „11. Saeimas vēlēšanu rezultātu rāmējumi ziņu portāla "Delfi" publikācijās un lietotāju komentāros” mērķis ir noskaidrot rāmējumus, kas tiek lietoti "Delfi" publikācijās un lietotāju komentāros par 11. Saeimas vēlēšanām. Darba teorētisko daļu veido politiskās komunikācijas teorija, teorija par interneta ziņu medijiem, kā arī rāmējumu teorija. Izvēlētās pētnieciskās metodes ir kvalitatīvā un kvantitaīvā kontentanalīze, kā arī rāmējumu analīze. Empīriskajā daļā tiek aprakstīti un analizēti pētījuma gaitā iegūtie rezultāti. Pētījumā noskaidroti dominējošie rāmējumu tipi publikācijās un lietotāju komentāros, kā arī noteikts, ka lietotāji komentāros adaptē publikācijās izmantotos rāmējumus. Atslēgas vārdi: 11. Saeima, vēlēšanas, rāmējumi, "Delfi", koalīcija, valdība

The aim of the bachelor paper entitled „Framings of the 11th Saeima election results in the news portal’s „Delfi” publications and users commentaries” is to define frames, which are used in the news portal’s „Delfi” publications and users commentaries about 11th Saeima election results. The Theoretical part of research consists of political communication theory, theory about online news media and framing theory. Chosen research methods are qualitative/quantitative content analysis and framing research. Results of the research are described and analyzed in the empirical part. The author has defined most comonly used types of frames in the publications and user’s commentaries, and research has proven, that users in their commentaries adopt the frames, that are used in the publications. Key words: 11the Saeima, framings, elections, „Delfi”, coalition, government
Framings of the 11th Saeima election results in the news portal’s „Delfi” publications and users commentaries
Keywords: Komunikācijas zinātne