Ādas hromoforu kartēšanas ierīces izveide un eksperimentāla pārbaude - Lauberts, Kalvis (Latvijas Universitāte, 2017)
Darba mērķis ir izgatavot un pārbaudīt jaunu maketierīci ātrai piecu ādas hromoforu kartēšanai. Darba gaitā tika izsvērtas pozitīvās un negatīvās īpašības no iepriekšējām LU ASI iekārtām ādas hromoforu bezkontakta kartēšanai un izveidota piecu monohromatisku spektrālo attēlu uzņemšanas ierīce, ar kuras palīdzību iespējams noteikt līdz 5 izteiktāko ādas hromoforu koncentrāciju sadalījumu. Iekārtas darbība tika pārbaudīta in vitro un in vivo. Darba rezultāti parāda izstrādātās iekārtas funkcionālās iespējas un darbības ierobežojumus.

The aim of this work is to create and test a new prototype device for mapping of skin chromophores. During the work positive and negative aspects of contactless skin chromophore mapping device design from Institute of Atomic Physics and Spectroscopy where evaluated and a new skin five wavelength chromophore mapping device was made. With this device it is possible to obtain up to 5 dominant chromophore distribution in skin. In vitro and in vivo tests were conducted with this device. The results of this work show possibilities und constraints of the newly made skin chromophore mapping device.
Develpoment and experimental validation of a device for skin chromophore mapping
Keywords: Fizika; spektrālā attēlošana; Raspberry Pi; hromoforas; āda