Uz modeļiem bāzēta informācijas sistēmu izstrāde - Jekimova, Karina (Latvijas Universitāte, 2011)
Maģistra darbs ir veltīts MDD jeb modeļu bāzētai izstrādei, kā vienai no pašlaik aktuālākajām pieejām programmatūras izstrādātāju vidū. Darbs dot ieskatu gan MDD teorētiskajos, gan praktiskajos aspektos. Analizēts viens no MDD spilgtākajiem realizācijas piemēriem - MDA jeb modeļu bāzēta arhitektūra, kas balstās uz UML modelēšanas valodu un modeļu transformācijām. Darba galvenais rezultāts ir veiksmīgs MDD adaptācijas projekts – notikumu orientēta sistēma, kas balstās uz domēna specifisku modelēšanas valodu BiLingva. Analizētais projekts piedāvā veidot gala lietotājam ērtu un modelim atbilstoši konfigurējamu programmatūru, kas konfigurācijas informāciju pārņem no BiLingva modeļa.

Master thesis is dedicated to MDD or model-driven development as one of the most topical approaches among software developers. Thesis gives an insight into both MDD theoretical and practical aspects. There is an analysis of one the most prominent MDD examples – MDA or model-driven architecture, based on UML modeling language and model transformations. Master thesis main result is the successful MDD adoption project – event-oriented system that relies on domain-specific modeling language BiLingva. Analyzed project proposes to make user friendly and model consistent configurable software that takes over information from BiLingva model.
Model-driven information system development
Keywords: Datorzinātne