Atklātības un korupcijas korelācija Baltijas valstīs - Grigolija, Gvanca (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba tēma: Atklātības un korupcijas korelācija Baltijas valstīs. Latvijā sabiedrības iesaistīšanās politikā publiskajā telpā tiek vērtēta neviennozīmīgi. Dominējošie viedokļi ir, ka tā esot pārāk zema un ka valsts sabiedrības līdzdalībā ir ieinteresēta galvenokārt deklaratīvi. Tas, savukārt, norāda uz secinājumu, ka valsts pārvalde līdz ar to vērtējama kā neefektīva. Pētījuma mērķis: izpētīt atklātības un korupcijas savstarpējo korelāciju Baltijas valstīs, lai izstrādātu priekšlikumus cīņai pret korupciju Baltijas valstīs. Uzdevumi: 1.veikt galveno jēdzienu teorētisku izpēti; 2.analizēt korupcijas situāciju Baltijas valstīs; 3.izpētīt atklātības un korupcijas korelatīvās sakarības Baltijas valstīs; 4.izstrādāt priekšlikumus cīņas ar korupciju Baltijas valstīs uzlabošanai. Pētījuma gaitā autore gūst apstiprinājumu hipotēzei: atklātības līmenis apgriezti korelē korupcijas līmeni valstī. Atslēgvārdi: korupcija; atklātība; Baltijas valstis

Title of bachelor thesis: Correlation Between Transparency and Corruption in the Baltic States. Public participation in government decision making is rated ambiguous. Dominant points of view are that it is too low and that state is interested in public participation mainly declarative. This points to conclusion that the governmental administration is ineffective. Purpose of bachelor thesis: to explore correlation between corruption and transparency in Baltic states to develop proposals for anti-corruption activities in Baltic states. Tasks to reach a purpose: 1.To do theorethical research of main concepts; 2.To analyze corruption in Baltic states; 3.To research transparency and corruption correlative relationships in Baltic states; 4.To make proposals for improvement of anticorruption combat in Baltic states. During research author proves hypothesis: transparency level inversely correlates corruption level in state. Key words: transparency, corruption, Baltic states.
Correlation Between Transparency and Corruption in the Baltic States
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)