ES pretterorisma politika: teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" gadījuma analīze. - Allikas, Katrīna (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba nosaukums ir “ES Pretterorisma politikas analīze: Teroristiskā grupējuma “Islāma valsts” gadījuma analīze”. Darba mērķis ir, balstoties uz zinātnisko literatūru, politikas dokumentiem, periodisko literatūru un ekspertu intervijām analizēt ES pretterorisma politikas stratēģiju pret Islāma valsti, un tās ietekmē pieņemtos lēmumus un izvirzītās prioritātes jaunās ES pretterorisma stratēģijas veidošanā. Pētījumā tiek aplūkots kā teroristiskā grupējuma Islāma valsts rašanās ir ietekmējusi ES pretterorisma politiku un veicinājusi visaptverošas politikas veidošanu un intensificēšanu. Analizējot jaunākos pieņemtos lēmumus un ekspertu viedokļus tiek analizētas ES aktivitātes iekšējo un ārējo draudu novēršanai.

Title of the Master Thesis is ‘EU Counter-terrorism Analysis: Terrorist Organization’s ‘Islamic State’ Case Analysis’. Aim of the Master Thesis is based on scientific literature, political documents, periodical literature and experts’ interviews to analyse EU counter-terrorism policy’s strategy against the Islamic State as well as to analyse adopted decisions and priorities within the new EU Counter-terrorism Strategy. In this research it is been viewed how creation of Islamic State has influenced EU counter-terrorism policy and has fostered adopting and intensifying of a comprehensive approach. By analysing newest decisions and experts’ views author analysed EU activities aimed at decreasing level of external and internal threats of terrorism.
WU Counter-terrorism Analysis: Terrorist Organization's "Islamic State" Case Analysis.
Keywords: Ekonomika; Islāma valsts; Eiropas Savienība; Terorisms; ES pretterorisma politika; Radikalizācija