Starptautisku lielpasākumu ekonomiskās ietekmes novērtēšana. - Černoglazova, Līva (Latvijas Universitāte, 2016)
Starptautisku liepasākumu norise rada dažāda veida ietekmi vietējā, reģionāla un nacionālā līmenī, tostarp ekonomisko ietekmi, kuras novērtēšanas tradīcija pasaulē izveidota jau pagājušajā gadsimtā, bet Latvijā kļuvusi aktuāla vien pēdējos gados. Darba mērķis ir pētīt un apkopot informāciju par starptautiskiem lielpasākumiem, to radīto ietekmi un ekonomiskās ietekmes novērtēšanas metodēm, kā arī izstrādāt priekšlikumus lielpasākumu novērtēšanā un norisē ieinteresētajām pusēm. Bakalaura darba izstrādes rezultātā tika noskaidroti galvenie ieguvumi un ekonomiskā ietekme, ko rada starptautisku lielpasākumu norise Latvijā, kā arī to novērtēšanas iespējas. Bakalaura darbs sastāv no ievada, 3 nodaļām, secinājumu un priekšlikumu sadaļas, izmantotās literatūras un avotu saraksta, 4 pielikumiem. Atslēgas vārdi: starptautiski lielpasākumi, ekonomiskā ietekme, ietekmes novērtēšana, lielpasākumu ieinteresētās puses.

International mega-events cause different types of impacts on local, regional and national level, including the economic impact which assessment traditions has established in the last century, but only in recent years has become important also in Latvia. The goal of the thesis is to make a research and collect information on international mega-events, created impacts and economic impact assessment methods, as well as to develop proposals for stakeholders of impact assessing. In a result of the bachelor thesis author has identified the key benefits and the economic impact of international mega-events in Latvia. The work consists of introduction, 3 chapters, the conclusions and proposals, 4 attachments. Key words: international mega-events, economic impact, impact assessment, stakeholders of mega-events.
Assessing the economic impact of international mega-events.
Keywords: Vadībzinātne; starptautiski lielpasākumi; ekonomiskā ietekme; ietekmes novērtēšana; lielpasākumu ieinteresētās puses; international mega-events