Tiesiskās aizsardzības process - Sokolovs, Reinis (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba “Tiesiskās aizsardzības process” mērķis ir konstatēt, vai Maksātnespējas likums un grozījumi Maksātnespējas likumā, atrisinās patlaban esošās būtiskākās problēmas kreditoru interešu, procesuālo tiesību aizsardzībā un TAP mērķa sasniegšanā. Šim mērķim tiks atrisināti problēmjautājumi par TAP mērķa sasniegšanu, ieinteresēto personu ietekmi uz procesu, TAP plāna izstrādāšanas un īstenošanas problēmas un TAP pāraudzība un kontrole. Šim nolūkam tiek apkopoti Latvijas Republikas likumi un citi normatīvie akti, Valsts pārvaldes dokumenti, Latvijas Republikas tiesu prakse, laikrakstu un ziņu aģentūru sniegtie dati, Valsts aģentūras “Maksātnespējas aģentūra” sniegtā informācija, kā arī dažādu Latvijas Republikas iestāžu un arī citu institūciju sniegtie pārskati. Tiks analizēti arī atsevišķi tiesiskās aizsardzības procesi, maksātnespējas procesi un vērtēti pašreizējā maksātnespējas likumā ietvertie principi. Darba aktualitātes dēļ sevišķa uzmanība tiek pievērsta dažu pēdējo gadu periodikai - laikrakstu, vispasaules tīmekļa mājas lapu un citās formās, kā arī citu autoru un organizāciju veiktiem pētījumiem šajā nozarē.

The author examines the Latvian Insolvency Act about judicial protection taking into account problems and the proposed amendments need to solve. The author also deals with real examples from the practices and analyzes them, and also finds the risks of errors and illegal use possibilities. The paper also focuses on the experience of other countries compares to Latvia's laws and regulations framework.
Judicial protection process
Keywords: Juridiskā zinātne