Uzņēmuma SIA "Multisistēma Rīga" saimnieciskās darbības analīze - Dūdele, Svetlana (Latvijas Universitāte, 2007)
Diplomdarba mērķis ir izanalizēt informāciju par uzņēmumu SIA „Multisistēma Rīga”, nozari, kurā strādā uzņēmums, konkurentiem un piegādātājiem, lai noteiktu tā vidi ietekmējošos faktorus un izvērtētu darbības rezultātus, kas ļautu izdarīt secinājumus par uzņēmuma attīstības iespējām un izvirzīt priekšlikumus to uzlabošanai. Darba gaitā autore izdarīja secinājumus, ka uzņēmumam ir pasliktināti likviditātes un finanšu stabilitātes rādītāji, ka arī ir zems peļņas rādītājs attiecībā pret neto apgrozījumu. Autore piedāvāja savas domas, ka uzlabot uzņēmuma finanšu rādītāju stāvokli un palielināt uzņēmuma peļņu, ka arī pāatrināt debitoru un krājumu apriti, lai ātrāk atgūtu naudas līdzekļus uzņēmuma kontos un kasē.

The purpose of the diploma work is the analysis of the information about the enterprise, analysis of the industry in which the enterprise works, analysis of the competitors and the suppliers. Obtained information allows to draw conclusions about possibilities of development of the enterprise and to make suggestions for their improvement. In the process of work the author concluded that the enterprise has low indexes of financial stability and liquidity, and also low income in relation to a net turnover. The author offered the methods for the improvement of financial indexes and multiplying the income of the enterprise, and also the ways of accelerating the turnover of debtors and commodities for more rapid receiving of cash assets on the bank accounts and in the cashdesk of the enterprise.
Analyses of commercial activity of enterprise "Multisistema Rīga" Ltd.
Keywords: Finanšu menedžments