PHP tīmekļa lietotņu arhitektūru risinājumi - Gammeršmidts, Arvīds (Latvijas Universitāte, 2019)
Tīmekļa lietotņu ilgtspējīguma nodrošināšanai ir svarīga koda strukturizēšana saskaņā ar izvēlētiem arhitektoniskajiem principiem. Eksistē dažādi šablonu veidi, kuru implementācija var radīt gan pozitīvu, gan negatīvu ietekmi uz lietotnes uzbūvi, mērogojamību un testējamību. Bakalaura darba mērķis bija sagatavot un analizēt teorētisko materiālu bāzi par PHP valodā veidotu tīmekļa lietotņu arhitektoniskajiem risinājumiem koda strukturēšanai. Balstoties uz materiālu analīzi, tika veikta praktiskā izpēte, realizējot vienādas funkcionalitātes tīmekļa lietotnes ar dažādiem risinājumiem koda strukturizēšanā.

To ensure the sustainability of web applications, code structuring in accordance with selected architectural principles is important. There are different types of templates, whose implementation can have both positive and negative effects on the design, scalability and testability of the app. The aim of the bachelor's thesis was to prepare and analyze the theoretical material base for the architectural solutions of code-base in web applications in PHP. Based on material analysis, practical research was carried out, implementing the same functionality web applications with different solutions for code structuring.
PHP web application design patterns
Keywords: Datorzinātne; PHP; Tīmekļa lietotne; koda strukturēšana; arhitektoniskie šabloni