Hertagramma: somu grupas H.I.M. lingvistiskā un semiotiskā analīze - Linares Fernandez, Nuria (Latvijas Universitāte, 2016)
Semiotikas un lingvistikas nozarē ir izstrādātas dažādas teorijas mūzikas analīzei, īpaši neaplūkojot papildu mūzikas elementu devumu mūzikas nozīmē. Metāla mūzikā šos elementus izmanto, lai grupas sevišķā mūzikas stila pamatā radītu ideju un nodotu īpašus vēstījumus. Šis pētījums nosaka un analizē grupas H.I.M. papildu mūzikas elementus. Rezultāti uzskatāmi parāda šo elementu nozīmi grupas mūzikas izpratnes procesā un to devumu grupas unikālā jēdziena 'mīlas metāls' attīstībā. Grupu papildu mūzikas elementi jāņem vērā, pētot metāla mūzikas nozīmi un nosakot robežas starp mūzikas stiliem. Šie elementi ir izrādījušies ļoti nozīmīgi mūzikas idejas definēšanā, un tie ir diskursa vienība, ar kuras palīdzību norisinās mūzikas nozīmes interpretācija.

The fields of semiotics and linguistics have developed different theories approaching musical analysis without considering the contribution of extra-musical elements to music meaning. In metal music, these elements are used to build the concept behind a band‘s particular musical style and to convey specific messages. This research identifies and analyzes the extra-musical elements of the band H.I.M. The results demonstrate their importance for the meaning-making process of the band‘s music, and their contribution to the development of the band‘s unique concept of 'love metal'. Bands‘ extra-musical elements need to be considered when studying metal music meaning and defining the boundaries among musical styles. They have proven to be highly definitional and the unit of discourse through which interpretation takes place.
The Heartagram: a Linguistic and Semiotic Analysis of the Finnish Band H.I.M.
Keywords: Valodniecība; semiotics; linguistics; music meaning; extra-musical elements; metal music