Digitālās grāmatvedības ieviešana Latvijā – tās priekšrocības un trūkumi - Suta-Zute, Santa (Latvijas Universitāte, 2023)
Grāmatvedības digitalizācija kļūst aizvien nozīmīgāka. Informācijas par digitalizācijas iespējām ir daudz, tomēr, neskatoties uz to, Latvijā digitālās grāmatvedības ieviešana notiek lēni. Maģistra darba mērķis ir analizēt un novērtēt digitālās grāmatvedības ieviešanas tendences Latvijā, identificēt ieviešanas priekšrocības un trūkumus, kā arī sniegt priekšlikumus veiksmīgai digitālas grāmatvedības ieviešanai uzņēmumos. Darba izstrādes rezultātā autore identificēja Latvijā digitālās grāmatvedības ieviešanas jomā vairākas problēmas, piemēram, ir interese par digitalizāciju, tomēr to bremzē zemais zināšanu un prasmju līmenis digitalizācijas jomā, papildus ieviešanas izmaksas, kā arī laika trūkums, un izvirzīja priekšlikumus šo problēmu novēršanai vai daļējai risināšanai.

Digitalization of accounting becomes more and more important. There is a lot of information about the possibilities of digitization, however, the implementation of digital accounting in Latvia is slow. The aim of the master's thesis is to analyze and evaluate the trends of the implementation of digital accounting in Latvia, to identify the advantages and disadvantages of the implementation, as well as to provide successful implementation of digital accounting in companies. As a result of the development of the work, the author identified several problems in the field of implementation of digital accounting in Latvia, for example, there is interest in digitalization, however, it is hampered by the low level of knowledge and skills in the field of digitalization, additional costs of implementation, as well as lack of time, and put forward proposals for preventing or partially solving these problems.
Implementation of digital accounting in Latvia – advantages and disadvantages
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; digitalizācija; grāmatvedība; dokumentu digitalizācija; procesu automatizācija; digitālie rīki