Zemākās atdalāmības aksiomas nestriktajā topoloģijā - Bullīte, Ieva (Latvijas Universitāte, 2016)
Darbs veltīts nestrikto punktu atdalāmības problemātikai nestriktās topoloģiskās telpās. Darbā tiek aplūkotas dažādu autoru atšķirīgās pieejas definējot nestriktā punkta jēdzienu, nestriktās topoloģijas un zemākās atdalāmības aksiomas tajās. Darbā konstruēti vairāki nestriktu topoloģisku telpu piemēri un pārbaudītas zemākās atdalāmības aksiomas šajās telpās.

This work is devoted to fuzzy point separation problem in fuzzy topological spaces. In this work it is looked at the different ways various authors have used to define the concept of fuzzy point, fuzzy topologies and lower separation aksioms in them. In this work there are made multiple examples of topological spaces and these spaces are checked for lower separation aksioms.
Lower Separation Aksioms in Fuzzy Topology
Keywords: Matemātika; topoloģija; nestrikta topoloģija; nestrikts punkts; atdalāmības aksiomas