Uzņēmuma "X" finanšu stāvokļa analīze - Boltruševiča, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma: „Uzņēmuma “X” finanšu stāvokļa analīze”. Bakalaura darba mērķis: izanalizēt uzņēmuma “X” finanšu stāvokli un izteikt priekšlikumus tā uzlabošanai. Bakalaura darbs sastāv no ievada, pamatdaļas, secinājumiem, priekšlikumiem un pielikumiem. Pamatdaļa sastāv no četrām nodaļām. Pirmajā nodaļā autore izpēta finanšu analīzes teorētiskos aspektus. Otrajā nodaļā autore raksturo uzņēmuma “X” darbības veidu un tā nozari. Trešajā nodaļā autore izanalizē uzņēmuma “X” finanšu pārskatus (bilanci un peļņas vai zaudējumu aprēķinu). Ceturtajā nodaļā autore izanalizē uzņēmuma “X” finanšu rādītājus un salīdzina tos ar nozares vidējiem rādītājiem. Bakalaura darba nobeigumā ir sniegti secinājumi un priekšlikumi uzņēmuma “X” finanšu stāvokļa uzlabošanai. Bakalaura darbs sastāv no 79 lapām, 23 tabulām, 29 attēliem, 12 formulām, 2 pielikumiem.

Bachelor work theme: „ Financial situation analysis of company "X"”. The aim of a bachelor work is to analyze financial situation of company “X” and give suggestions to improve it. Bachelor work consists of introduction, basic part, conclusions, suggestions and attachments. Basic part consists of four chapters. In first chapter author investigate theoretical aspects of financial analysis. In second chapter author characterize kind of work of company “X” and its industry. In third chapter author analyses financial statements of company “X” (balance sheet and statement of profit or loss). In fourth chapter author analyses financial ratios of company “X”. At the end of work are given conclusions and suggestions to improve financial situation of company “X”. Bachelor work consists of 79 pages, 23 tables, 29 images, 12 formula, 2 attachments.
Financial situation analysis of company "X"
Keywords: Ekonomika; Uzņēmuma finanšu stāvoklis; Finanšu pārskatu analīze; Vertikālā analīze; Horizontālā analīze; Finanšu rādītāju analīze