Eiropas Savienības Austrumu partnerība: iespējas un draudi - Sorokina, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darba tēma ir „Eiropas Savienības Austrumu partnerība: iespējas un draudi”. Maģistra darba mērķis ir izpētīt Eiropas Savienības Austrumu partnerību, tās stiprās un vājās puses. Maģistra darbs sastāv no trijām daļām. Maģistra darba pirmajā daļā autore izskatīs Eiropas kaimiņattiecību politikas vispārējo raksturojumu, tā rašanos, ģeogrāfiju, mērķus un instrumentus, kā arī priekšrocības un trūkumus. Otrā daļa būs veltīta Eiropas Savienības Austrumu partnerības raksturojumam. Trešajā nodaļā tiks izpētītas Eiropas Savienības Austrumu partnerības valstis, proti Armēnija, Azerbaidžāna, Baltkrievija, Gruzija, Moldova un Ukraina, kā arī Eiropas Savienības un Austrumu partnerības panākumi. Svarīgākais darba rezultāts: Austrumu partnerība kopumā rod pozitīvu iespaidu uz Eiropas Savienības attiecībām ar austrumu partneriem. Maģistra darbā kopā 80 lapaspuses, 7 tabulas, 15 attēli un 1 pielikums. Atslēgvārdi: Eiropas Savienība, Austrumu partnerība, Eiropas kaimiņattiecību politika, Austrumu Eiropa, Dienvidkaukāzs.

Master’s thesis subject is “European Union Eastern Partnership: opportunities and threats”. Master’s thesis’ aim is to research Eastern Partnership of European union, its strengths and weaknesses. Thesis consists of three parts. In the first part author will review general characteristics of European neighborhood policy, its origins, geography, goals and instruments, as well as pros and cons. Second part will be dedicated to description of European Union Eastern Partnership. In the third part countries of European Union Eastern Partnership will be researched, namely Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Moldova and Ukraine, as well as successes of European Union and Eastern Partnership. Main thesis result: Eastern Partnership overall shows positive impression of European Union relationship with eastern partners. Master’s thesis contains 80 pages, 7 tables, 15 pictures and 1 attachment. Keywords: European Union, Eastern Partnership, European Neighbourhood Policy, Eastern Europe, South Caucasus.
European Union Eastern Partnership: opportunities and threats
Keywords: Ekonomika