Galvenie sieviešu tēli I. Turgeņeva romānos (1855-1862). - Kelehsašvili, Diāna (Latvijas Universitāte, 2014)
Diāna Kelehsašvili Galveno varoņu uzbūve I. Turgeņeva romānos (1855-1862): bakalaura darbs. - Rīga, 2014. – 60.lpp. Darbs ir veltīts Ivana Turgeņeva daiļrades mākslas īpatnību izpētei un sieviešu tēlu analīzei 1855-1862.g. romānos. Pētījuma mērķis ir sieviešu tēlu izveides īpatnību noteikšana Ivana Turgeņeva romānos „Rudins”, „Muižnieku ligzda”, „Priekšvakarā”, „Tēvi un bērni”. Šis darbs sastāv no divām daļām. Pirmajā daļā autors apskata literatūrzinātniskos un biogrāfiskos materiālus, kas veltīti Ivana Turgeņeva dzīvei un daiļradei. Otrajā daļā autors analizē un salīdzina sieviešu tēlus Ivana Turgeņeva romānos. Atslēgas vārdi: romāns, Turgeņevs, ‘Turgeņeva meitene”, sieviešu tēls, XIX gadsimts, literārais portrets.

Diana Kelehsasvili Development of main characters images in Ivan Turgenev`s (1855-1862) novels: Bachelor's paper. - Riga, 2014 – 60 pages. The paper is dedicated to research of Ivan Turgenev`s creative works art features and analysis of images of women in novels of 1855-1862. Research purpose is determination of development features images of woman in Ivan Turgenev's novels "Rudin", "Nest of Gentlefolk", "On the eve", "Fathers and Sons". This paper consists of two parts. In the first part, the author describes scientific literature and biographical materials that are devoted to Ivan Turgenev's life and creative works. In the second part, the author analyses and compares the images of women in Ivan Turgenev`s novels. Keywords: novel, Turgenev, „Turgenev`s girl”, image of women, XIX century, literary portrait.
(1855-1862). The Development of the Images of Main Female Characters in the Novels by I.S. Turgenev (1855-1862).
Keywords: Valodniecība