F. Dostojevska romāns “Idiots”: Kņazs Miškins un evanģēliskais Kristus. - Vlasenkova, Nadežda (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbā tiek izskatīti bībeles motīvi pēc F.M. Dostojevska romāna „Idiots”, tiek aplūkoti galvenie varoņi kņazs Miškins un evanģēliskais Kristus. Darbs sastāv no ievada, divām nodaļām, secinājumiem, noslēguma, izmantotās literatūras saraksta un pielikumiem. Pirmā nodaļa iepazīstina ar Dostojevska romāna nodomu satur kņaza Miškina rakstura portretu, izstrādāto uz zinātnisko darbu analīzes pamata, kā arī pasniedz romāna sižetu, kurš atspoguļo Jauno Derību. Otrajā nodaļā tiek izskatītas līdzības starp evanģēlisko Kristu un romāna galveno varoni, tiek analizēts romāna teksts, pamatojoties uz bībeles notikumiem. Pētījumi var būt derīgi filologiem, literātiem, teologiem, filosofiem, un citiem lasītājiem, kurus varētu interesēt dotā problemātika.

This Bachelor's thesis is devoted to overview of biblical motifs of Dostoevsky's novel “The Idiot”, a comparison is made between the protagonist – Knyaz Myshkin and the evangelical Christ. The thesis consists of an introduction, two chapters, conclusion, list of references and appendices. In the first chapter the author of this thesis introduces to the readers the conception of Dostoevsky`s novel and provides description of the image of Knyaz Myshkin (formed on the basis of analysis of scientific works, and represents the plot of the novel that reflects the New Testament). The second chapter examines the similarities and differences between the Jesus Christ and the main character of the novel, and analyzes the text of the novel which is based on biblical events. The research may be useful to philologists, literary critics, theologians, philosophers, and other readers interested in this topic.
The Novel “The Idiot” by F.M.Dostoyevsky: Knyaz Myshkin and Gospel’s Jesus Christ.
Keywords: Valodniecība; Библия; Достоевский; религия; Князь Мышкин; Христос