Maksātnespējas procesa administratori kā Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma subjekti - Červonaja, Olga (Latvijas Universitāte, 2023)
Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma mērķis ir novērst noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un terorisma un proliferācijas finansēšanu. Maksātnespejas procesa administratori Latvijā ir kļuvuši par Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma subjektiem tikai no 2020. gada 1. janvāra. Bakalaura darba mērķis ir izvērtēt Latvijas maksātnespējas administratoru kā Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma subjektu regulējumu, atklāt Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma piemērošanas problēmas un izstrādāt priekšlikumus tā uzlabošanai. Bakalaura darba galvenie pētījuma rezultāti tika sasniegti, izstrādājot priekšlikumus Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma piemērošanai.

The Law on Prevention of Money Laundering and Financing of Terrorism and Proliferation aims to prevent money laundering and the financing of terrorism and proliferation. Insolvency process administrators in Latvia have become subjects of the Law on Legalization of Criminal Proceeds and Prevention of Financing of Terrorism and Proliferation only from January 1, 2020. The aim of the bachelor's work is to evaluate the regulation of Latvian insolvency administrators as subjects of the Law on the Prevention of Money Laundering and Financing of Terrorism and Proliferation, to reveal the problems of the application of the Law on Money Laundering and Prevention of Terrorism and Proliferation Financing, and to develop proposals for its improvement. The main research results of the bachelor thesis were achieved by developing proposals for the application of the Law on the Prevention of Money Laundering and Financing of Terrorism and Proliferation.
Insolvency administrators as subjects of the Anti-Money Laundering and Anti-Terrorist and Proliferation Financing Act
Keywords: Juridiskā zinātne; maksātnespējas procesa administrators; noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršana; Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likums; iekšējās kontroles sistēma; Maksātnespējas kontroles dienests