Latvijas kriminālistikas rašanās un vēsturiskā attīstība - Jeļesejeva, Anna (Latvijas Universitāte, 2012)
̌Šinī bakalaura darba autore piedāvā apskatīt ne tikai kriminālistikas zinātnes vēsturiskās attīstības posmus, to gaitu, tendenču izmaiņas un slaveno kriminālistu darbību, bet arī kriminālistikas un tiesu ekspertīzes tiesisko regulējumu katrā laika posmā. Kopumā, darbs ir veltīts kriminālistikas zinātnes rašanas un attīstības īpatnībam Latvijā. Autore piedāvā aplūkot kriminālistikas zinātnes attīstības posmus Latvijā sākot ar 19.gs. līdz mūsdienām. Respektīvi, tika aplūkoti un izpētīti sekojoši jautājumi: -Kriminālistikas pirmsākumi pasaulē. Kriminālistikas zinātnes rašanas un attīstības ceļš no senākajiem laikiem līdz mūsdienām, to īpatnības, ka arī pirmās kriminālistiskās ekspertīzes; -Kriminālistikas attīstība un to tiesiskais regulējums Latvijā 19.gadsimtā; -Kriminālistikas attīstība un to tiesiskais regulējums Latvijā 20.gs. 1.pusē; -Kriminālistikas attīstība un to tiesiskais regulējums Padomju Latvijā; -Kriminālistikas attīstības tendences mūsdienās: ekspertīžu darbība un to tiesiskais regulējums Latvijā. Darba mērķis bija izpētīt un izanalizēt kriminālistikas eksperimentālo raksturu un būtību ar tās vēstures attīstības palīdzību, izējot cauri šīs zinātnes pirmsākumiem un vēsturiskājiem posmiem.

In this bachelor work the author offers explore not only the historical development of forensic science and stages of progress, tendencies and famous criminalists activity, but also forensic examination and it's progress in each period. In general, the work is devoted to forensic science promotion and development of Latvia. The author offers a look at forensic science development stages from the 19th century to the present day in Latvia. More specifically, the author was discussed and explored the following issues: -Forensic origins of the world. Forensic science and it's formation way from the earliest times to the present day, forensic's characteristics and the first forensic inquiries; -Forensic development in Latvia and the legal regulation in the 19th century; -The development of forensic science in Latvia and legal regulation in the 20th century; -The development of forensic science and legal regulation in Soviet Latvia; -Forensic tendencies today: forensic inquiries and it's legal regulation in independent Latvia. Aim of this work was to investigate and analyze the experimental nature of forensics and also the essence of its historical development looking through the beginning of it's origins and historical periods.
Development of forensic science through ages in Latvia
Keywords: Juridiskā zinātne