Aptuvenu kopīgu dalītāju atrašana ar režģiem - Larka, Nikita (Latvijas Universitāte, 2015)
Darbā "Aptuvenu kopīgu dalītāju atrašana ar režģiem" tiek realizēts prototips, kas aprēķina aptuvenu kopīgu dalītāju nejauši uzģenerētam skaitļu komplektam. Prototips ļauj eksperimentālā veidā aprēķināt parametrus, pie kuriem dalītājs ir aprēķināms/neaprēķināms Prototips tiek veidots lietojot matemātisko programmatūru SageMath.

In the work "Finding approximate common divisors via lattices" prototype is implemented that finds approximate common divisor of randomly generated set of integers. Prototype supports determining parameters for which it is possible/impossible to find such divisor. Prototype is implemented using mathematical software system SageMath.
Finding approximate common divisors via lattices
Keywords: Datorzinātne; režģi; kopīgais dalītājs; prototips; SageMath