SIA “Jūrmalas slimnīca” finanšu rādītāju analīze un novērtējums - Bražkina, Katrīne (Latvijas Universitāte, 2018)
Diplomdarba mērķis ir veikt SIA “Jūrmalas slimnīca” finanšu analīzi laika periodā no 2014. līdz 2017.gadam un izstrādāt priekšlikumus darbības attīstības uzlabošanai. Diplomdarbs sastāv no 4 nodaļām. Pirmā nodaļa ietver teorētisko informāciju par finanšu analīzes metodēm, lai uz to pamatojoties varētu novērtēt uzņēmuma saimniecisko darbību. Otrajā nodaļā tiek aprēķināts SIA “Jūrmalas slimnīcas” finanšu rādītāji un veikts to novērtējums. Trešā daļa ietver SIA “Jūrmalas slimnīca” finanšu analīzes rezultātu salīdzinājumu ar SIA “Vidzemes slimnīca” un SIA “Tukuma slimnīca”.

The purpose of diploma thesis is to accomplish financial analysis of Jūrmalas Slimnīca Ltd. in the period from year 2014 -2017 and to develop proposals for improving the development of its activities. Diploma thesis consists of 4 chapters. The first chapter includes theoretical information about financial analysis methods, so that on its basis could be assessed the company’s economic activities. In the second chapter, the financial ratios of Jūrmalas Slimnīca Ltd. are calculated and the results are evaluated. The third part includes a comparison of Jūrmalas Slimnīca Ltd. financial analysis results with Vidzemes Slimnīca Ltd., Tukuma Slimnīca Ltd.
Financial position analysis and assessment in Jūrmalas slimnīca Ltd
Keywords: Ekonomika; veselības nozare; likviditāte; rentabilitāte; aprite; maksātspēja