Birojs kā mūsdienīga komforta zona - Kuzmina, Yana (Latvijas Universitāte, 2018)
Diplomdarbs “Birojs kā mūsdienīga komforta zona” sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek aprakstīta komforta jēdziena skaidrojums, komforta sastāvdaļas un tā noteicošie rādītāji, komforta psiholoģija, biroju teplu evolūcija, mūsdienīgi biroji un koprades telpas, vispārīgas prasības biroju telpu iekārtošanai. Empīriskajā pētījumā tiek veikta biroju un koprades telpu analīze. Kā tiek panākti komforta zonas risinājumi. Praktiskajā daļā tiek veidots koprades biroja projekts, kas atbilstu biroja teplu prasībām un būtu maksimāli pietuvināts komforta nosacījumiem Pētījuma jautājums – kādi ir birojam kā komforta zonai izveides nosacījumi? Darba mērķis – biroja kā komforta zona interejera dizaina projekta izveide. Atslēgvārdi: birojs, komforts, komforta vēsture, birojs, dizains, kovorkings (koprades telpa)

Diploma work „ Office as a modern comfort zone” consists of three parts. The first part describes the concept of comfort, components of comfort and its determinant, comfort psychology, evolution of office space, modern offices and co-working spaces, and general requiremements for office space. In an empirical study, an analysis of offices and workshops is carried out. What are requirements and solutions for achieving comfort zone. In the practical part the co-working projects is being made, that would meet the general requirements and maximally approximate the comfort conditions. The research questions : what are the conditions for creating an office as a comfort zone? The goal of the work is to create an interior design project for the office as a comfort zone. Keywords: office, comfort, comfort history, bureau, design, co-working
Office as a modern comfort zone
Keywords: Mākslas zinātne; birojs; komforts; komforta vēsture; dizains; kovorkings