Sulfonēta poli(ēter ēter ketona) membrānu ar dažādām sulfonēšanās pakāpēm termiskās īpašības - Freibergs, Artūrs Valters (Latvijas Universitāte, 2017)
Sulfonēta poli(ēter ēter ketona) membrānu ar dažādām sulfonēšanas pakāpēm termiskās īpašības. Freibergs A. V., zinātniskais vadītājs, asoc. prof. Vaivars G. Bakalaura darbs. 47 lappuses, 17 attēli, 9 tabulas, 31 literatūras avots, 2 pielikumi. Latviešu valodā Darbā ir veikta sulfonēta poli(ēter ēter ketona) un tā membrānu sintēze ar dažādām sulfonēšanās pakāpēm 40° temperatūrā, pētīta šo reakciju kinētika, noteiktas membrānu sulfonēšanās pakāpes, noskaidrots šo membrānu kristāliskums atkarībā no sulfonēšanās pakāpes ar rentgendifraktometru Brucker D8 Advance, noteiktas šo membrānu stiklošanās temperatūras ar diferenciāli skenējošo kalorimetru Mettler Toledo LLC, kā arī veikta membrānu termogravimetriskā un diferenciāli termiskā analīze ar Shimadzu DTG-60 sajūgto TGA/DTA ierīci. SULFONĒTS POLI(ĒTER ĒTER KETONS), SULFONĒŠANĀS PAKĀPE, DIFERENCIĀLI SKENĒJOŠĀ KALORIMETRIJA, STIKLOŠANĀS TEMPERATŪRA, TERMOGRAVIMETRIJA, DIFERENCIĀLI TERMISKĀ ANALĪZE, RENTGENMETODES

Thermal properties of sulphonated poly(ether ether ketone) with various degree of sulphonation. Freibergs A.V., scientific supervisor asoc. prof. Vaivars G. Bachelor’s thesis. 47 pages, 17 figures, 9 tables, 31 reference, 2 appendices. In Latvian. In the present paper sulphonated poly(ether ether ketone) and coresponding membranes have been prepared with various degrees of sulphonation, the kinetics of the sulphonation reaction has been studied at 40°C, the degree of sulphonation has been determined, the crystalinity of prepared membranes has been studied using X Ray Diffractometer Brucker D8, Differential Scaning Calorimetric analysis of prepeared membranes have been performed using Mettler Toledo LLC, coupled Thermogravimetric and Diferential Thermal Analysis with Shimdadzu DTG-60 have been carried out with the sulphonated poly (ether ether ketone) membranes.
Thermal properties of sulphonated poly(ether ether ketone) membranes with various degrees of sulphonation
Keywords: Ķīmija; SULFONETS POLI(ETER ETER KETONS); SULFONESANAS PAKAPE; DIFERENCIALI SKENEJOSA KALORIMETRIJA; STIKLOSANAS TEMPERATURA; TERMOGRAVIMETRIJA