Sulfonētas poli (ēter ētera) ketona membrānas īpašību pētīšana jonu šķidrumos - Krafte, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbā ir veikta sulfonētas poli (ēter ētera) ketona membrānas īpašību izpēte jonu šķidruma ietekmē. Tika veiktas tādas termiskās analīzes metodes kā diferenciāli termiskā un termogravimetriskā analīze un diferenciāli skenējošā kalorimetrija. Lai noteiktu, kā ir mainījusies membrānas struktūra ir veikta rentgendifraktometriskā un atstarotās infrasarkanās spektroskopijas analīze. Membrānas mehāniskās īpašības tika pētītas stiepes eksperimentā.

Exploration of sulfonated poly(etheretherketone) membrane properties in the presence of ionic liquid been done in this work. Membrane was analysed by thermal analysis like differential scanning calorimetry, differential thermal and thermogravimetric analysis. To determine the stucture change of membrane the x-ray diffractometry and attenuated total reflection infrared spectroscopy analysis have been done. Membranes mechanical properties have been studied in tension test.
Exploration of sulfonated poly (etheretherketone) membrane properties in ionic liquid
Keywords: Ķīmija