Dažādu e-komercijas modeļu realizācijas izpēte e-komercijas rīkos - Istjagina, Iveta (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba “Dažādu e-komercijas modeļu realizācijas izpēte e-komercijas rīkos” ietvaros tiek apskatīta e-komercijas un informācijas tehnoloģiju saistība. E-komercija kā nozare savu attīstību uzsāka aptuveni 30 gadus atpakaļ. E-komercijai attīstoties, ar katru gadu pieaug informācijas tehnoloģiju piedāvāto risinājumu klāsts. Elektroniskā komercija ir preču un pakalpojumu pirkšana un pārdošana, izmantojot interneta starpniecību, kurā tiek izpildīta naudas pārsūtīšana, lai īstenotu šos darījumus. E-komercija mūsdienās ir katra ekonomiski aktīva cilvēka neatņemama ikdienas sastāvdaļa. Bakalaura darba mērķis ir sniegt vispārēju informāciju par e-komerciju, apskatīt, sabiedrības zināšanu līmeni un viedokli par e-komerciju, pirkumiem internetā, kādus e-komercijas rīkus mūsdienās izmanto visplašāk internetveikala izveidē, izpētīt, kā e-komercijas modeļi tiek realizēti e-komercijas rīkos, kā arī, pielietojot iegūtas atziņas, darba praktiskā daļā izveidot internetveikalu, kas balstīts uz dropshipping modeļa.

The bachelor work "Exploring the realisation of different e-commerce models in e-commerce tools" explores the relationship between e-commerce and information technology. E-commerce came into people's lives about 30 years ago. With the development of e-commerce, the range of solutions offered by information technology is growing every year. E-commerce is the purchase and sale of goods and services via the internet, involving the transfer of money to complete these transactions. E-commerce is nowadays an integral part of everyone's daily life. The main goal of the bachelor work is to provide general information about e-commerce, to look at the level of public knowledge and opinion about e-commerce, online shopping, which e-commerce tools are most widely used nowadays to create an online store, to study how e-commerce models are implemented in e-commerce tools, as well as, apply the learnings, to create an online store based on the dropshipping model in the practical part of the work.
Exploring the realisation of different e-commerce models in e-commerce tools
Keywords: Datorzinātne; internets; e-komercija; transakcijas; interneta veikals; pirkumi internetā