Aizguvumu lietojums ceļojumu emuāros - Badune, Darja (Latvijas Universitāte, 2020)
Šajā bakalaura darbā tiek pētīts aizguvumu lietojums ceļojumu emuāros. Aizguvumi ir pētīti iepriekš, taču to lietojums ceļojumu emuāros nav pētīts tik plaši. Šī pētījuma mērķis ir izpētīt aizguvumu izcelsmi un lietošanas biežumu ceļojumu emuāros, un noteikt visplašāk izmantotos semantiskos laukus pie kuriem šie vārdi pieder. Pētījumu metodes ietver gan kvalitatīvos, gan kvantitatīvos. Analizētajā materiālā ietilpst trīssimt sešpadsmit aizguvumu no pieciem ceļojumu emuāriem, kuri tika analizēti pēc to izcelsmes un lietošanas biežuma. Pētījuma rezultāti rāda, ka starp visām divdesmit četrām izcelsmes valodām, aizguvumi no latīņu valodas angļu valodā dominē. Kā arī divi dominējošie semantiskie lauki, kas sastopami analizētajā materiālā, ir saistīti ar ēdienu un dabu. Atslēgvārdi: etimoloģija, aizguvumi, ceļojumu emuāri, vārdnīcas, semantiskie lauki

The present Bachelor Thesis investigates the use of borrowings in travel blogs. Borrowings have been investigated before, however, their use in travel blogs has not been researched so widely. The aim of the research is to investigate the origin and frequency of borrowings in travel blogs and to discover the most dominant semantic fields these words belong to. The research methods include a combination of qualitative and quantitative research. The material analysed comprises three hundred sixteen borrowings which were analysed according to their origin and frequency from five selected travel blogs. The research findings suggest that borrowings from Latin dominates among the twenty-four languages from which words have been borrowed and entered the English language. Moreover, the research suggests that the two major semantic fields that appeared in the corpus of borrowings are related to food and nature. Key words: etymology, borrowings, travel blogs, dictionaries, semantic fields
Use of Borrowings in Travel Blogs
Keywords: Valodniecība; etimoloģija; aizguvumi; ceļojuma emuāri; vārdnīcas; semantiskie lauki