Brīv jums ticēt brīv neticēt [dzejolis] - Foldāts, Ernests (My University, 1990)
Latviešu orhideju pētnieka Ernesta Foldāta sarakstīts dzejolis par dzīvi Venecuēlā. Dzejolī aprakstīts Venecuēlas siltais un mitrais klimats, tropu džungļi, faunas dažādība, vietējo iedzīvotāju kaismīgais temperaments. Dzejolis rakstīts mašīndrukā uz 1 lapas, labajā apakšējā stūrī ar zilu pildspalvu autora novēlējums, datums un paraksts. Glabājas Latvijas Universitātes Muzeja Botānikas un mikoloģijas kolekciju krājumā.

A poem about life in Venezuela written by Latvian orchid researcher Ernesto Foldat. The poem describes Venezuela's warm and humid climate, tropical jungle, diversity of fauna, and the passionate temperament of the local population. The poem is typewritten on 1 page, with the author's wish, date and signature in the lower right corner with a blue pen. Stored in the Museum of the University of Latvia Botanical and Mycological collections.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects; dzeja; poetry; Ernests Foldāts; Ernesto Foldat; Zinātnieka personība; Zinātnieka mantojums