Eirāzijas, Ziemeļamerikas un Āfrikas upju noteces režīms, ilgtermiņa un sezonālās izmaiņas - Spundiņa, Antra (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darbā tiek pētītas Eirāzijas, Ziemeļamerikas un Āfrikas upes, lai analizētu to noteces režīmu, sezonālās un ilgtermiņa izmaiņas, kā arī aprakstītu to ģeogrāfiskās īpatnības. Darbā tiek aplūkoti, kādi ir priekšnosacījumi upju izplatībai pasaulē, upju noteces ietekmējošie faktori, upju hidroloģisko režīmu fāzes, kā arī katra kontinenta klimatiskie apstākļi, kuri nosaka upju noteces sezonālās un ilgtermiņa izmaiņas. Darba nobeigumā ir pievienoti secinājumi, kas ir balstīti uz darbā iegūtajiem rezultātiem un teorētisko apskatu. Darba apjoms bez pielikumiem ir 50 lappuses, ar pielikumiem – 84 lappuses. Tas ietver 10 tabulas un 44 attēlus. Atslēgas vārdi: upju notece, kontinents, klimats, sezonālās izmaiņas, ilgtermiņa izmaiņas

The bachelor thesis explores Eurasian, North American and African rivers to analyze their runoff regime, seasonal and long-term changes as well as to describe their geographical features. It has been examined what are the prerequisites for the rivers to be spread around the world, what are the factors that affect runoff, river hydrological regime phases and climatic conditions of each continent that determine river runoff seasonal and long-term changes. At the end of the thesis conclusions can be found based on the theory and results of the research. The volume of the thesis without an annex is 50 pages and 84 pages with annex. The thesis includes 10 tables and 44 figures. Key words: river runoff, continent, climate, seasonal changes, long-term changes
Eurasian, North American and African River Runoff Regime and Its Long Term and Seasonal Changes
Keywords: Ģeogrāfija