Muzikālās spēles bērnu radošās darbības pilnveidošanai 2.klasē - Volkovska, Ludmila (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darba tēma - „Muzikālās spēles bērnu radošās darbības pilnveidošanai mūzikas nodarbībās sākumskolā”. Autore savā darbā apkopoja un analizēja teorētisko literatūru par muzikālo spēļu veidiem un to izmantošanas psiholoģiskiem nosacījumiem, kā arī eksperimentāli noteica muzikālo spēļu ietekmi uz jaunākā skolas vecuma bērnu radošās darbības pilnveidošanos. Galvenā uzmanība pievērsta tieši muzikālai spēlei. Bakalaura darbs sastāv no trīm daļām: Pirmajā daļā tika sniegta informācija par muzikālās spēles jēdzienu, muzikālo spēļu veidiem un veidošanas psiholoģiskiem nosacījumiem. Otrajā daļā tika izskatītas jaunākā skolas vecuma bērnu psiholoģiskais raksturojums un radošās darbības īpatnības. Bakalaura darba trešajā daļā ir veikta pedagoģiskā izmēģinājumdarbība, kurā pēc autores izstrādātās programmas tika pētīta muzikālās spēles ietekme uz bērnu radošās darbības pilnveidošanos. Bakalaura darba apjoms sastāv no 82 lappusēm, darbā iekļautas 11 tabulas, 4 attēli, kā arī 8 pielikumi un izmantotās literatūras saraksts. Atslēgvārdi: muzikāla spēle, radoša darbība.

Bachelor`s degree work`s theme is “Musical games for the improvement of creative activity of children on the lessons of music at primary school”. Author in her work summarized and analyzed theoretical literature about the kinds of musical games and of psychological conditions of using them, also experimentally determined the influence of the musical games on the perfection of the junior school children’s creative activity. The main attention is turned to the musical games. Bachelor`s degree work consist of three parts. In the first part it is given information about concept of musical games, kinds and forms of musical games in different psychological conditions. In the second part it is examined junior school children’s psychological description and creative activity features. In bachelor’s degree work`s third part it is given pedagogical experiment, in which by the author worked out program is examined musical games influence to the children`s creative activity perfection. The volume of the bachelor’s degree work is 82 pages; in the work are included 11 tables, 4 pictures, 8 enclosures and the list of the used literature. Keywords: musical game, creative activity.
Musical games for improving children’s creative activities in Grade 2
Keywords: Pedagoģija